Förvaring

Förvaring

Nedan följer några små tips för förvaring av kläder, vilket är nog så viktigt för att hålla dem fräscha och snygga.

Tröjor
Tröjor ska inte hänga på galgar. Då kan de töja ut sig och även få fula knölar på axlarna efter galgen.

Skjortor och byxor
Dessa plagg ska helst hänga. Skjortor kan dock vikas på samma sätt som tröjor. Knapparna ska då vara stängda.

Hur man packar en resväska!

Att packa rätt innebär att kläderna kommer fram i bättre skick och man undviker veck och skrynklor.
Den grundläggande principen är att undvika platta, skarpa veck. Använd fantasin, skjortor kan vikas ihop med tröjor, en hoprullad halsduk kan rädda byxorna från veck etc. Använd följande tips som idégivare.

Tunga Plagg 
Lägg först tunga saker (som t. ex. skor och hårtork) i botten på resväskan. För att skorna ska hålla formen kan man stoppa in hoprullade sockor i dem.

Strykfria plagg 
Rulla ihop några mjuka kläder som inte skrynklar sig och låt dessa utgöra det första lagret. Täck det första lagret med en handduk för att få ett mjukt underlag för kläder som lätt skrynklar sig.

Jackor, byxor och kavajer
Bred ut kläder som jackor/kavajer, byxor och kjolar över väskan utan att vika dem, lägg sedan platta, mjuka artiklar (som halsdukar eller tröjor) ovanpå dem, innan det hela viks ihop. På det sättet förhindrar man att det bildas skarpa veck.

Skjortor 
Försök att vika kläder längs de veck som redan finns. Skjortkragar håller sin form om man stoppar in sockor eller underkläder under dem. Eventuella tomrum fylls med små artiklar för att undvika att kläderna rubbas under resans gång.

Till sist 
Täck över innehållet med en badhandduk och mjuka plagg som formar det översta lagret. Dina lättskrynklade plagg är nu skyddade av två lager med mjuka plagg, och fyllda inuti för att hålla formen.